Klafs-Logo
Search
Close this search box.
Infrarood

KLAFS Infraroodcabines

Wat is infraroodwarmte? Hoe verschilt deze warmte van de warmte in de sauna? Wat is het verschil tussen A, B en C stralen? Op deze vragen biedt KLAFS u een antwoord. Heeft u verder nog vragen over de werking van infrarood? Neem contact op met onze experts. Graag leggen zij u in detail uit wat infraroodwarmte voor u en uw gezin kan betekenen.

Wat is een KLAFS infraroodcabine?

Een KLAFS infraroodcabine heeft idealiter een cabinetemperatuur tussen 55-60°C, dus lager dan in de sauna, maar hoger dan in het stoombad. De stralingswarmte werkt echter veel dieper dan de oppervlaktewarmte van de sauna.

Wat is het verschil tussen een infraroodcabine en een sauna?

In een infraroodcabine zal u, net zoals in een sauna, transpireren. Toch is er een verschil voelbaar. In de infraroodcabine gaat u zweten door de intense dieptewarmte van de infraroodstraling, eerder dan door de cabinetemperatuur. In een sauna is dit net omgekeerd: u zweet door de sterk verhoogde cabinetemperatuur.

In de sauna zal u het aangename, warme gevoel ervaren dat wordt overgebracht via de energie van de opgewarmde lucht. De warmte-absorptie gebeurt er via de radiatie van de wanden en van de sauna-oven. In een infraroodcabine wordt de warmte gecreëerd door de radiatiewarmte van de infraroodstralers of de met infraroodfolie verwarmde wanden.

De positieve gezondheidseffecten van de infraroodcabine zijn verder fysiologisch gelijkaardig aan die van de sauna. De sauna is gekend als een warm-koud badenvorm. Het versterken van het immuunsysteem via afkoeling met frisse lucht en koud water is minder aangenaam na een infraroodsessie. Samengevat is een sessie in een sauna vergelijkbaar met een stevige sprint (kort, intensief en inspannend). Een sessie in een infraroodcabine is eerder een stevige boswandeling (lang, minder intensief en met lagere belasting).

Wat is het ABC stralingsspectrum?

Stralingswarmte bestaat in 3 varianten.

Korte A golven

  • Zichtbaar met het blote oog
  • Gaan zeer diep en gericht
  • Ideaal voor pijnbestrijding


Middellange B golven

  • Milder, minder intensief
  • Eerder omhullende stralingswarmte. Bijgevolg is het noodzakelijk dat u zich in een kleine, compacte cabine bevindt zodat de straling terecht komt op uw lichaam


Lange C golven

  • Niet zichtbaar met het blote oog
  • Deze lange straling is best zo lichaamseigen mogelijk


Er wordt gesproken over infraroodcabines met een ABC spectrum. Deze cabines maken gebruik van de drie types straling. In de modern uitgeruste infraroodcabines kunt u met een relatief lage temperatuur meer dan voldoende infraroodwarmte opwekken.