Klafs-Logo
Search
Close this search box.
GezondheidSVOORDELEN
GEZONDHEIDSVOORDELEN

Een KLAFS stoombad – Elke dag uw dosis gezondheid

KLAFS sauna’s en stoombaden worden geassocieerd met relaxatie, maar er zijn ook talrijke gezondheidsvoordelen aan verbonden. Stoombaden worden gekenmerkt door de vochtige hitte, sauna’s door de droge warmte. Bijgevolg zijn er door de hoge vochtigheidsgraad van een KLAFS stoombad enkele extra voordelen die u niet direct bij een sauna terugvindt. Bijvoorbeeld het verlichten van reuma- en ademhalingsklachten, een mooie, zachte huid, enz.

Ademhaling

De grote hoeveelheid vocht in een KLAFS stoombad wordt als helend en zuiverend ervaren door patiënten met ademhalingsproblemen zoals astma, bronchitis, allergieën en sinusziektes.

Mooie, gezonde huid

Door de warmte in de cabine gaat u zweten. De huidporiën openen zich en giftige afvalstoffen worden naar buiten gedreven. Uw huid wordt zacht en soepel door de stimulering van de doorbloeding. Dode huidcellen worden verwijderd, zodat uw huid een gezonde gloed krijgt. Regelmatig een stoombad nemen heeft bovendien een positief effect op acne en andere huidziektes.

Bloedcirculatie

De hoge temperatuur in de KLAFS stoombad verhoogt de bloedcirculatie, zodat er meer zuurstof en voedingsstoffen getransporteerd worden door het lichaam.

Immuunsysteem

De verbeterde bloedcirculatie boost het immuunsysteem en ondersteunt de detoxificatie van het lymfesysteem.

Pijnverlichting

De warme stoom in een KLAFS stoombad verlicht gewrichts- en spierpijn. Enerzijds door de relaxatie en stressverlichting die frequente sessies in een KLAFS stoombad teweeg brengen. Anderzijds door de verhoogde toevoer van zuurstof en voedingstoffen naar de geïnfecteerde lichaamsdelen.