Spa Basics Lite

Spa Basics Lite – Dompelbad, voetbad & zitbank

Het belangrijkste mechanisme in een sauna-bad is het samenspel van warm en koud. Een opwarm- en afkoelfase is daarom essentieel. Ter ondersteuning van de gezondheidsvoordelen van een sauna biedt KLAFS nu Spa Basics Lite aan: een nieuw wellnessartikel, specifiek ontworpen om aan de eisen van goede opwarming en afkoeling te voldoen. Diegene die de volledige doeltreffendheid van een sauna wil benutten en zichzelf wil verwennen, is met Spa Basics Lite geholpen.

Warmte- en koudeprikkels stimuleren en verbeteren de bloedsomloop doorheen het hele lichaam. Een sauna-sessie zonder voetbad is als een maaltijd zonder voorgerecht. Vóór de sauna-sessie bevordert een voetbad het zweten en stimuleert het de bloedsomloop, en het brengt koude voeten op temperatuur. Dit wordt aanbevolen om het lichaam te doen wennen aan het effect van warmte. Het koude voetbad is ook ideaal om het effect van een sauna sessie, zowel tussen de sessies als erna, te versterken. Door het koude water verengen de bloedvaten en wordt het verzakken van het bloed in de benen tegengegaan. Na het afkoelproces bevordert een warm voetbad het effect van de sauna aanzienlijk, omdat de bloedvaten zo weer uitzetten en het lichaam dus weer de normale temperatuur bereikt.

De afkoelingsfase na een saunasessie dient te worden beëindigd met een sterke koudeprikkel, dit om de bloedvaten terug te doen samentrekken. Om dit te doen, is een duik in het Spa Basic Lite dompelbad ideaal. Na de sterke stimulans van opwarming en afkoeling volgt een nog sterkere ontspanning, die door herhaling alleen maar aangenamer wordt.

Spa Basic Lite - Fotogallerij