Klafs-Logo
Search
Close this search box.
Schoonheid
SCHOONHEID

The only true beauty for us: the look of satisfaction on your face

Heeft u nog een andere vraag? Stuur een e-mail naar contact@gervi.be en wij helpen u met plezier verder.

Waarom is regelmatig saunabaden goed voor mijn huid?

Regelmatige saunasessies zijn niet alleen gezond voor uw hart en bloedsomloop, maar versterken ook uw huid en zijn beschermende functie. Er werd al veelvuldig onderzoek uitgevoerd naar de effecten van regelmatig saunabaden op de huid. Hierbij werden er steeds metingen uitgevoerd op de huid van proefpersonen vóór en na het saunabad. Wat bleek? Door de verbeterde doorbloeding van de huid in de sauna, werd deze sterker en werd de huidbarrière efficiënter. Ook versnelde het regeneratievermogen van de huid. Dit betekent dat de huid in staat is zich sneller te vernieuwen.

In de sauna stijgt de omgevingstemperatuur en begin je te zweten. Het doel van zweten is het afgeven van giftige stoffen door de poriën en het exfoliëren van droge en dode huidcellen. U kan ook bepaalde aroma’s toevoegen aan de sauna, zoals mint of eucalyptus, om de ervaring nog te verbeteren.

Kan ik gewicht verliezen in de sauna?

In de sauna verliest u gewicht, maar u vermagert niet. Via uw zweetklieren geeft u water af en kan u 500 tot 1500 gram kwijtspelen per saunabad (3 saunasessies). Dit kan u zelf vaststellen door uzelf te wegen voor en na een saunabad. Iedereen die wilt vermageren is natuurlijk erg blij om vast te stellen dat er gewicht af is na het saunabad. U mag echter niet vergeten dat dit enkel water is. Een permanent gewichtsverlies kan u enkel bekomen door uw calorie-inname te verlagen en meer te bewegen. Probeer na het saunabad in ieder geval geen alcoholische dranken of frisdranken te nuttigen. Idealiter drinkt u water of puur, ongezoet vruchtensap. Het blijvend gewichtsverlies van vele saunagebruikers kan echter een inspiratie zijn voor velen. Frequent saunagebruik past perfect in een gezonde levensstijl en moedigt aan om ook op andere manieren gezonder te leven. Er zijn dan ook veel saunagebruikers die in hun eerste saunajaar 5 tot 10 kilo kwijtspelen.