Klafs-Logo
Search
Close this search box.
Opties & Accesoires
Opties & Accesoires

Enkele opties & accessoires voor uw KLAFS sauna

Heeft u nog een andere vraag? Stuur een e-mail naar contact@gervi.be en wij helpen u met plezier verder.

Etherische oliën werken verzorgend, verkwikkend en verfrissend op onze huid. In de cosmetica en lichaamsverzorging worden ze daarom dikwijls gebruikt, zoals bijvoorbeeld bij een aromamassage, een aromabad, enz. Ook in de sauna kan een aangepast aroma voor een extra dimensie zorgen. U kan ervoor kiezen het aroma toe te voegen tijdens een opgietsessie in de 2de of 3de saunasessie of continu te laten verspreiden in het SANARIUM. Ook kan u variëren in de intensiteit van het aroma door te kiezen voor een geconcentreerd aroma of door het aroma aan te lengen met water.

Kies voor een KLAFS aroma dat tegemoet komt aan uw specifieke behoeftes:

 • Appel/kaneel: verwarmend, geeft een veilig gevoel
 • Den: bevordert de concentratie
 • Eucalyptus: verfrissend, verkwikkend, bevrijdend
 • Spar: zuiverend
 • Honing: ontspannend, favoriete kindergeur
 • Kamille/Jeneverbes: geeft kracht, vitaliserend
 • Kokos/Vanille: harmoniserend, ontspannend, verwarmend
 • Lavendel: brengt evenwicht en rust, positief voor stress, hoofdpijn, slaapstoornissen, depressie, littekens
 • Citroengras: verfrissend, reinigend voor vette huid en grote poriën
 • Munt: verfrissend, bevordert de concentratie, ophelderend en bevrijdend
 • Roos: harmoniserend, afrodiserend, verwarmend
 • Rozemarijn: stimulans bij vermoeidheid, zwakte
 • Citroen/Sinaasappel: verschaft een optimistische stemming en een kalmerend effect


Deze aroma’s zijn verkrijgbaar in alle KLAFS showrooms.

Overal ter wereld en door de geschiedenis heen is en was er steeds muziek. Melodie, ritme en geluid hebben een positieve werking op lichaam en geest en wekken bepaalde gevoelens op. Aangezien muziek de hersenen stimuleert, kan speciaal geselecteerde muziek gebruikt worden bij verschillende behandelingen en activiteiten ter bevordering van het welzijn.

Recente studies hebben aangetoond dat het ongedwongen beluisteren van zachte natuurgeluiden, vogelgezang of watergeruis, het regeneratievermogen van het lichaam aanzienlijk bevorderd. Aangezien veel mensen een groot deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen, hebben ze vaak behoefte aan een rustig, ontspannen moment in de natuur. Naar aanleiding van deze feiten zijn de KLAFS klankgeluiden ontstaan in samenwerking met een aantal hooggekwalificeerde technici, kunstenaars, muziek- en filmproducenten. Titels zoals “Zonnige weide”, “De adem van het regenwoud” of “Pulsatie van de stilte ” suggereren wat de saunabezoeker verwacht: een totaal herstel en diepe ontspanning voor lichaam en geest.

Het belang van licht en de genezende werking ervan werd reeds erkend. Met licht werden al veel spectaculaire genezingen gedaan. Vandaag, kent de kleur- en lichtstimulatie een heropleving in verschillende varianten in de sauna.

Met een opgiet kan u de hitte die u ervaart in de sauna of het SANARIUM nog versterken en het zweten bevorderen. Hiervoor heeft u in een traditionele sauna een houten emmer, gevuld met water, en een pollepel nodig. U kan, naar eigen wens, een aromatische olie toevoegen aan het water. Leng een olieconcentraat altijd aan met voldoende water en overdrijf niet met de hoeveelheid aromatische olie, gezien de verdampte olie ook ingeademd wordt. Gebruik dan ook enkel olie van de fijnste kwaliteit. KLAFS heeft een uitgebreid assortiment aromatische kwaliteitsoliën, gaande van eucalyptus of sparrenhout (bij ademhalingsproblemen), citroen (bij negatief humeur) tot lavendel (rustgevend).

In Finland worden er in de emmer op voorhand berkentwijgjes geplaatst die een aangename geur afgeven aan het water. Tijdens de opgiet wordt er met de twijgjes over de huid geborsteld en deze bewegingen maken de sensatie van de opgiet nog intenser. Tijdens de opgiet stijgt de luchtvochtigheid sterk. Daardoor vermindert de verdamping van vocht op uw huidoppervlak gedurende korte tijd en ervaart uw lichaam een korte, nog sterkere hitte. Wanneer de luchtvochtigheid nadien opnieuw neerslaat op uw lichaam, zal u nog heviger gaan zweten.

Een opgiet kan vanaf de 2e of 3de saunasessie van een saunabad. U kan de opgiet bij elke saunasessie herhalen. In een droge, hete sauna doet u een opgiet best net voor het verlaten van de sauna. Naargelang de grootte van de saunacabine, giet u met de pollepel 2 tot 4 lepels water op de ovenstenen. De sauna wordt gekenmerkt door een droge lucht en hoge temperatuur. Een hoge temperatuur en een te hoge luchtvochtigheid kunnen een zeer sterke opwarming veroorzaken. Gebruik dus zeker niet teveel water om uw bloedsomloop niet te zwaar te belasten.