Klafs-Logo
Search
Close this search box.
SANARIUM
WAT IS EEN SANARIUM?

Variety is the spice of life: experience it at first hand

Tropisch-bad-sanarium-KLAFS-stemmingWie de klassieke Finse sauna te heet vindt, moet daarom niet afzien van de positieve effecten van genezende warmte. KLAFS biedt de mogelijkheid om sauna en stoombad te combineren. Het gepatenteerde SANARIUM van KLAFS maakt van elke sauna er vijf. Een klassieke sauna, een warme luchtbad, een tropenbad, een aromabad en een stoombad. U kiest gewoon de badvorm waar u zin in heeft en het SANARIUM past de luchtvochtigheid en de temperatuur volledig automatisch aan uw wensen aan. Deze, exclusief door KLAFS ontwikkelde, uitrusting voor uw sauna brengt nog meer afwisseling teweeg in uw wellness-programma. Via een aromakelk kan de cabine van stimulerende geuren worden voorzien. De, in de vochtigheidssensor geïntegreerde, luidspreker verwent u, als u dat wenst, met weldadige natuurklanken of rustige akoestische muziek. Bij KLAFS start u altijd met een traditionele droge saunacabine. Die kan u vervolgens uitbreiden tot een SANARIUM met een extra voorziening in de cabine.

Waarom een KLAFS SANARIUM?

Een SANARIUM laat u toe eindeloos te variëren. De ene dag verdraagt u een hoge temperatuur beter dan een andere dag. De ene keer voelt u zich sterk en wilt u er tegenaan gaan, de andere keer houdt u meer van een zachte aanpak. Ook de verschillende leden van het gezin hebben vaak andere voorkeuren als het op een saunabad aankomt. Met het SANARIUM stelt u zelf een combinatie temperatuur/luchtvochtigheid in. Zo is er voor ieder iets wils. Het SANARIUM biedt daarnaast een mooi alternatief aan mensen die zowel van stoombad als sauna houden, maar niet de ruimte ter beschikking hebben om beiden te installeren. Een zeer droge sauna kan als onaangenaam ervaren worden door mensen met een droge huid of met ademhalingsproblemen. In het SANARIUM stelt u de luchtvochtigheid zo in dat ze voor u ideaal is. Door de lagere temperatuur wordt het SANARIUM ook als minder belastend ervaren dan de sauna.

Volg uw natuur

Het SANARIUM – Fotogallerij

Met het SANARIUM kunt u maar liefst 5 verschillende badenvormen creëren in één en dezelfde cabine.

Een aromabad is als … een zomerse wandeling door een lavendelveld. Het aromabad heeft een temperatuur tussen 40 en 45°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 40 en 45%.

Het tropenbad heeft een temperatuur tussen 48 en 75°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 20 en 50%. Een tropenbad is ideaal als u uw lichaam niet te zwaar wilt belasten tijdens de saunasessie.

Een warmeluchtbad is als … even uitblazen in het warme duinenzand. Het warmeluchtbad heeft een temperatuur tussen 45 en 60°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 10 en 20%.

Het softstoombad is ideaal als u kampt met een verkoudheid of hoest. De zachte stoom, eventueel aangevuld met een eucalyptus aroma, werkt helend voor keel, neus en luchtwegen.

Een droge Finse sauna heeft een temperatuur tussen 60 en 100°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 10 en 20%.