Klafs-Logo
Search
Close this search box.
VEELGESTELDE VRAGEN
VEELGESTELDE VRAGEN

Veelgestelde vragen over KLAFS sauna’s, opties & accessoires

KLAFS biedt u een antwoord op de meest gestelde vragen over KLAFS sauna’s, opties en accessoires. Heeft u zelf ook een vraag? Stuur een e-mail naar contact@gervi.be en wij helpen u met plezier verder.

Waarom wordt een KLAFS sauna uit hout gemaakt?

hout-stemming-sauna-KLAFSOm een aangenaam, mild en goed te verdragen saunaklimaat te bekomen is het noodzakelijk dat het merendeel van de binnenbekleding van de sauna uit hout bestaat. Hoewel een glazen voorfront of een natuurstenen wand zeker een extra cachet kan geven, geldt de volgende regel: hoe meer hout, hoe beter het saunaklimaat.

Enkel wanneer er voldoende houten bekleding aanwezig is in de sauna, kan tijdens de opwarmingsfase en tijdens de opgiet de warmte gelijkmatig toenemen en tijdens het saunabaden opnieuw gelijkmatig afgestraald worden. Tegelijk neemt het hout de bij de opgiet plots ontstane extra luchtvochtigheid op en houdt zo bij een cabinetemperatuur van 90°C de luchtvochtigheid onder de 10%.

Een ander niet te verwaarlozen voordeel van hout is dat het door zijn lage warmtegeleiding niet sterk opwarmt. Zo kan de saunabader gemakkelijk op het hout liggen of zitten zonder brandwonden op te lopen. Het Abachi hout van de KLAFS sauna is voorbehandeld, geklimatiseerd hout dat bestand is tegen hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Welke ruimtes in mijn woning zijn geschikt voor een optimale sauna-inbouw?

Hout-stemming-KLAFSOf u nu kiest voor een lange, smalle ruimte in uw kelder of voor een kleine, compacte ruimte op uw zolder, de op maat gemaakte oplossingen van KLAFS maken zo goed als elke ruimte geschikt voor een optimale sauna-inbouw. KLAFS sauna’s werden met succes geïntegreerd in ruimtes met de meest uiteenlopende vormen, afmetingen, al dan niet met schuine wanden.

Bouwkundige voorzieningen voor je KLAFS sauna
Welke ruimte in uw woning u ook kiest, denk op voorhand goed na over wat u waar wilt plaatsen. Misschien wilt u ook een douche voorzien, of een rustruimte naast uw sauna? Voor een KLAFS sauna heeft u steeds stroom (380V), een betegelde vloer en een ventilatie naar buiten van min. 160mm nodig. Onze vakmensen helpen u met plezier verder bij het uittekenen van uw op maat gemaakte wellnessruimte.

Welke voorzieningen moet ik treffen voor de installatie van mijn KLAFS sauna?

Om de installatie probleemloos te laten verlopen dienen volgende zaken in orde te zijn op de dag dat onze installateurs bij uw thuis langskomen:

  • De vloer waarop uw KLAFS sauna, SANARIUM of infraroodcabine geplaatst wordt, dient betegeld te zijn. De vloer mag niet met laminaat of parket bedekt zijn.
  • De stroom (drijfkracht 380 Volt) dient aangesloten en operationeel te zijn
  • Voor een goede verluchting dient een ventilatie naar buiten met een diameter van 160 mm aanwezig te zijn

Hoe onderhoud ik mijn KLAFS sauna of SANARIUM?

SAUNA
Het onderhoud van een KLAFS sauna of SANARIUM is minimaal. Indien u wilt, kunt u na veelvuldig gebruik of bij zweetvlekken op het hout, de ligbanken, rugleuningen en hoofdsteunen reinigen. Dit doet u idealiter met een zachte vezeldoek die u natmaakt met water, vermengd met een beetje dethol, en die u goed uitwringt alvorens over het hout te wrijven. Vermijd het hout echt kleddernat te maken of te behandelen met aggressieve zeepproducten.
SANARIUM
Als u uw SANARIUM manueel bijvult met water (indien het niet is aangesloten op de waterleiding), is een regelmatige ontkalking aanbevolen. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Het materiaal dat u nodig heeft voor de ontkalking, wordt bij de installatie van het SANARIUM overhandigd en uitgelegd.

Wat moet ik doen bij problemen met mijn KLAFS sauna of SANARIUM?

In ieder detail van een KLAFS sauna zit onze jarenlange ervaring. U kan er dus op vertrouwen dat al onze producten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, prestatie en levensduur. Mocht er toch een probleem optreden – wat wij zeer onwaarschijnlijk achten – dan garanderen wij dat alles in het werk wordt gesteld om dit snel op te lossen. Onze techniekers beschikken over jarenlange ervaring en worden op regelmatige basis bijgeschoold. Zij helpen u zo spoedig mogelijk verder. Zo mist u geen dag sauna-plezier.