Klafs-Logo
Search
Close this search box.

Gezondheidsvoordelen

Gezondheidsvoordelen van een KLAFS infraroodcabine

Goed voor uw gezondheid en die van uw gezin

De korte A golf is het meest intensief en werkt gericht en diep in op uw spieren. Ze dringt het diepst door in de huid (zelfs tot voorbij de hoornlaag tot bij de spieren). Zo warmt u als het ware van binnenuit op. Deze A golven werken bovendien zeer snel in op uw lichaam. Al na enkele minuten in de infraroodcabine zal u de weldadige effecten van de A stralen ervaren. Deze golven worden op aarde op natuurlijke wijze weggefilterd door de ozonlaag, maar zijn zichtbaar door oplichting (gloeiend) in de infraroodcabine. De B en C stralingswarmte is milder. Deze stralingswarmte zorgt voor een totale ontgifting en relaxatie van uw lichaam. Deze stralingswarmte heeft ook iets meer tijd nodig om in te werken op uw lichaam. Maar na afloop van de sessie zult u zich voldaan en ontstresst voelen. De C golf is de meest natuurlijke golf, die bijgevolg ook het langst verdragen kan worden. U kunt gemakkelijk tot 30 minuten in de cabine genieten van deze stralingswarmte.

Infraroodwarmte activeert uw lichaam

Een sessie in een KLAFS infraroodcabine is passief sporten voor uw lichaam.
  • Uw spieren worden opgewarmd en geactiveerd (vergelijkbaar met stevig doorstappen)
  • Uw hartslag stijgt en bijgevolg verbetert uw bloedcirculatie
  • De doorbloeding naar al uw lichaamsdelen is optimaal
  • Afvalstoffen worden opgeruimd en zuurstof wordt opgenomen. Zo wordt uw lichaam grondig ontgift.
Gezien de cabine niet zo sterk geïsoleerd is als een sauna, is het niet de bedoeling dat de omgevingstemperatuur sterk stijgt (max. tot 40-50°C). Een sterke stijging in de omgevingstemperatuur is in een infraroodcabine ook helemaal niet noodzakelijk voor een optimale ontgifting. Bijvoorbeeld met losse stralers werkt u zeer gericht op spieren, maar zult u niet direct transpireren. Toch is het weldadig effect 100% voelbaar.

Voor iedereen

Een infraroodcabine is er voor iedereen: sporters, niet-sporters, maar ook voor mensen met spataders, hartproblemen, spier- en gewrichtsproblemen. Door de milde temperaturen is de warmte zeer goed te verdragen en wordt deze niet als belastend ervaren. Een infraroodcabine is voor max. 2-3 personen. U zit in de cabine, steeds met een handdoek onder uw voeten en op de zitbank.