Klafs-Logo
Search
Close this search box.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

KLAFS geeft u een antwoord op de meest gestelde vragen over stoombaden. Heeft u zelf nog een andere vraag die niet in het lijstje voorkomt? Breng een bezoek aan één van de showrooms of stuur uw vraag naar contact@gervi.be. Wij helpen u graag verder zodat u optimaal kunt genieten van uw KLAFS stoombad.

Hoe maak ik correct gebruik van een KLAFS stoombad?

Net als bij de sauna wordt een verblijf in het KLAFS stoombad afgewisseld met afkoelingsfases. Gewoonlijk is de bader naakt en zit, anders dan in de sauna, niet op een handdoek.

Welke voorbereidingen dienen vooraf te gaan aan de plaatsing van mijn KLAFS stoombad?

Idealiter is het oppervlak waarop het stoombad geplaatst wordt nog niet gevloerd of betegeld wanneer er met de opbouw van het stoombad gestart wordt. Voor een 100% waterdichte isolatie dient er eerst een kerdi doek geplaatst te worden op dit oppervlak. Op dit kerdi doek kan er vervolgens gechapt worden. Daarna wordt er een watervast bed geplaatst dat in verbinding staat met de afvoer. Enkel op deze manier kan KLAFS u garanderen dat uw stoombad 100% geïsoleerd is en dat u zorgeloos van uw stoombad kan genieten. Op dit waterdicht bed wordt tenslotte de betegeling van uw keuze geplaatst.

Kan u al de punten van onderstaande checklist afvinken? Dan kan uw KLAFS stoombad zonder problemen geïnstalleerd worden. Heeft u verder nog vragen, graag staan onze vakmensen u bij met raad en daad!

  • Waterafvoer in de cabine
  • Waterafvoer in de technische ruimte
  • Watertoevoer van koud water
  • Stroom 380V (verhoogd tarief)
  • Luchttoevoer en luchtafvoer van/naar buiten (min. 160mm diameter)

Is het aanbevolen om mijn architect te betrekken bij de inbouw?

Indien u in de bouw- of verbouwfase van uw woning zit, kan het zeker interessant zijn om de architect of bouwheer te betrekken bij de constructie van uw stoombad. In samenspraak kunnen alle voorbereidingen getroffen worden zodat de installatie van uw KLAFS stoombad zonder hindernissen verloopt.

Hoelang duurt de opbouw van een stoombad?

Onze vakmensen zullen 2 tot 3 werkdagen bij uw thuis aanwezig zijn om uw KLAFS stoombad te installeren. Vanzelfsprekend garanderen wij een perfecte afwerking. Indien u toch niet tevreden bent met het eindresultaat, horen wij dit graag van u. KLAFS draagt klantentevredenheid zeer hoog in het vaandel.

En mijn elektriciteitsfactuur (Green Steam Package)?

Dankzij het KLAFS Green Steam Package, dat nu geïntegreerd is in al onze stoombaden, kan u op uw gemakje een blik werpen op uw elektriciteitsfactuur. De KLAFS Green Steam is een energiebesparende applicatie voor KLAFS stoombaden. Deze applicatie creëert een stoom die een ideale mix is van verse lucht en aroma en verspreid dit mengel doorheen de hele cabine. Op deze manier wordt zowel het ventilatiesysteem, de energietoevoer als de stoomcreatie geoptimaliseerd.

Is er onderhoud aan een KLAFS stoombad?

In feite komt er zeer weinig onderhoud te pas aan een KLAFS stoombad. Na gebruik kunt u het stoombad reinigen met de koud waterslang die aanwezig is in elke cabine. Vervolgens droogt het stoombad zichzelf als het ware. Voor stoombaden met stenen zitbanken en wanden kan u opteren voor een behandeling met een steenreinigingsproduct na 300 uren gebruik.

Wat kan ik doen wanneer ik een probleem heb met mijn KLAFS stoombad?

Ook na uw aankoop kan u steeds in onze showrooms terecht. Wij staan garant voor de goede werking van uw KLAFS stoombad. Indien u een probleem ondervindt, staan wij klaar om u van dienst te zijn en zoeken wij, samen met u, naar een snelle oplossing. U kan ons steeds contacteren via telefoon of e-mail.

Welke oppervlakte dien ik minimaal ter beschikking te hebben?

Een oppervlakte van 1,62m op 1,15m is minimaal vereist. Wij helpen u graag verder in onze showrooms bij het op maat uittekenen van uw KLAFS stoombad, rekening houdend met de oppervlakte die u ter beschikking heeft.