Klafs-Logo
Search
Close this search box.

Checklist bij aankoop

For careless relaxation

Overweegt u een sauna te kopen? Neem dan even tijd tijd om deze checklist door te nemen. Zo weet u waarop u moet letten bij de aankoop van een kwaliteitsauna en vermijdt u een miskoop.

Circotherm-warmte-en-lucht-circulatie-KLAFS-sauna-optieVentilatie in de sauna

Om voldoende luchtverversing te garanderen in uw sauna, is een performant, tochtvrij ventilatie-systeem noodzakelijk. De luchtstroming in uw sauna moet aangepast worden aan de condities (temperatuur en luchtvochtigheid) van uw saunabad en aan het aantal mensen aanwezig in de sauna. Niet enkel om steeds te zorgen voor een optimale lucht in de sauna, maar ook om energie en zo geld te besparen. Met een KLAFS sauna slaapt u op beide oren: onze vakmensen zorgen dat de ventilatie optimaal is. Met CIRCOTHERM kiest u bovendien voor een extra optie waardoor de luchtstromen aangepast.

Kwaliteitskeuringen voor saunabouwers wereldwijd

De volgende drie keurmerken worden door onafhankelijke, gerespecteerde instellingen uitgereikt aan saunabouwers die 100% conform zijn met de kwaliteits-, ecologische en veiligheidsvoorschriften.
  • RAL (Quality Association for Sauna Construction),
  • VDE (kwaliteitslabel voor controle en brandveiligheid),
  • GS (getest op veiligheidsgaranties)
KLAFS is gecertifieerd voor alledrie deze keurmerken.

Touchcontrol-bediening-KLAFS-smartphone-2Bedieningspaneel van de sauna

Het bedieningspaneel in uw sauna zorgt voor het creëren van het juiste klimaat. Maar daarnaast biedt het u ook, in één blik, een overzicht van verschillende waarden: de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid in uw cabine, de tijd totdat uw cabine klaar is voor gebruik, enz. KLAFS beschikt over de meest geavanceerde bedieningssystemen op de markt. Zo kunt u bijvoorbeeld al op uw werk uw sauna activeren zodat deze op temperatuur is als u thuis arriveert. Zo hoeft u niet meer onnodig te wachten.

De saunadeur

De deur van uw sauna moet omwille van veiligheidsredenen steeds naar buiten draaien. KLAFS sauna’s zijn uitgerust met een volledig glazen deur (uit veiligheidsglas) waarbij de handgreep in de sauna uit hout bestaat zodat de saunabader zich niet kan verwonden.

De saunaoven

Een saunaoven moet omwille van veiligheidsredenen altijd onder de 100°C blijven. In alle KLAFS sauna’s is daarom een temperatuurvoeler geïntegreerd net boven de oven. Deze voeler zorgt ervoor dat de oven automatisch wordt uitgeschakeld van zodra de temperatuur van 100°C overschreden wordt. Een KLAFS oven beschikt ook steeds over de nodige afschermingselementen zodat brandwonden ten allen tijde vermeden worden.

Het juiste comfort in uw sauna

Hoofdsteun LOUNGE sauna De rugleuningen in uw sauna zijn voor uw comfort best ergonomisch gevormd en vervaardigd uit de meest hoogwaardige materialen. Om te verzekeren dat het hout steeds knopen-, hars-, en splintervrij is en voldoende luchtvochtigheid (ook zweet) en hoge temperatuurswisselingen kan verdragen, komen twee houtsoorten in aanmerking: populier en Abachi. De banken, rugleuningen en hoofdsteunen in een KLAFS sauna worden altijd vervaardigd uit deze houtsoorten.

Het juiste hout om uw gewenste saunaklimaat te creëren

Om het gewenste saunaklimaat te creëren, speelt de houtsoort van de wand- en plafondelementen een voorname rol. Enkel zeer zuiver saunahout is in staat de gevraagde temperatuur en luchtvochtigheid tot stand te brengen. Houtsoorten die aan deze vereiste voldoen, kunt u herkennen aan het keurmerk “Blauwe Engel”. De Canadese Hemlock, waaruit de meeste KLAFS sauna’s worden opgebouwd, draagt dit keurmerk.

Wees vriendelijk voor het milieu met uw sauna

De grootste warmte- en bijgevolg energieverliezen in een sauna ontstaan bij de warmtetransmissie over het plafond. Zorg er bij uw aankoop dus voor dat de strenge normen van de RAL standaard niet overschreden worden voor de saunawanden en het plafond. Bij de constructie van een KLAFS sauna worden deze normen steeds gerespecteerd. Met de optie Greensauna van KLAFS bent u zeker dat u de meest energiezuinige sauna op de markt in huis haalt.