Klafs-Logo
Search
Close this search box.

Algemeen

Saunaovens

De oven geldt vanouds als het hart van de sauna. Ook bij ons vervult de met steen gevulde warmteleverancier een centrale rol. Omvangrijk advies, uitgekiende constructie en maximale kwaliteit staan dan ook in het middelpunt bij het kiezen van de juiste oven.
Sanarium-oven-MAJUS-KLAFS
MAJUS oven met SANARIUM

Kwaliteit van een KLAFS oven

De juiste oven moet niet alleen een excellent saunabad mogelijk maken, maar u ook lang dienen. Onze staande oven MAJUS bereikt dat door een buitengewoon lage verwarmingsstaafbelasting, waardevolle materialen zoals rvs en aluminium gietwerk en de strikte scheiding van de verwarmingsstaven van de saunastenen. Onze nieuwe PLURIS ovens worden gekenmerkt door soortgelijke eigenschappen, hoewel zij duidelijk compacter zijn en tegen de wand worden gemonteerd. Door zijn 30 kg aan extreem hittebestendige olivijnstenen zonder schadelijke stoffen ligt de PLURIS oven ver voor op traditionele ovens. Voor vele gezonde uren in de sauna. Voor wie de saunasessie met het gehele gezin wil doorbrengen, wordt het kindvriendelijke, onder de bank verstopte, verwarmingssysteem BONATHERM geadviseerd. Al onze ovens hebben een hoge kwaliteit, veiligheid en langdurigheid met elkaar gemeen. Dankzij een bijzonder gunstige luchtgeleiding en daardoor lage luchtafvoertemperaturen schept u het perfecte klimaat voor uw welbevinden.

Types ovens

KLAFS ovens kunt u indelen in 2 types:
  • Zichtbare opgehangen of staande oven zoals de PLURIS oven (30kg) of de MAJUS oven (100kg)
  • Ingebouwde ovens zoals de BONATHERM oven. Deze zijn volledig weggewerkt onder de zitbanken. De warmte van de oven kan dan in de sauna via een luchtschacht van 10cm. De klassieke Bonatherm oven is er in twee maten: de 30kg BONATHERM oven en de 100kg BONATHERM VS. De Bonatherm oven (30kg) is standaard uitgerust met een manueel bedieningspaneel. De Bonatherm VS is standaard voorzien van een digitaal bedieningsdisplay.